29 Mayıs 2017 Pazartesi

Kadınların Yufka Ekmekli Razaman Mesaisi



Kadirli ilçesinde kadınlar, ramazan ayında da imece usulüyle, sofralara lezzet katan yufka ekmek mesaisini sürdürüyor.

Kadınların sabahın ilk ışıklarında başlayıp akşam saatlerine kadar süren zahmetli çalışması sonucu yapılan yufkalar, iftar ve sahur sofralarına farklı lezzet katıyor. Her gün bir evin bahçesinde toplanan kadınlar, yoğurdukları hamuru bezeler haline getirerek işe başlıyor.

Kadınların bir kısmı bezeleri oklavayla açarken, diğerleri de yufka ekmeği saç üzerine seriyor, pişiriyor ve istifliyor. İstiflenen ekmek, ramazanda yemekten kısa süre önce ıslatılarak sofralara getiriliyor.
Kızyusuflu Köyü’nde yaşayan Nesrin Türkmenoğlu, komşularıyla biraraya gelerek ramazan öncesi, sırasıyla yufka ekmek mesaisi yaptıklarını söyledi.

Asile Tarımcı ise zahmetli olmasına rağmen imece usulü yapıkları yufka ekmeğinin ramazan sofralarının vazgeçilmezi olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder