21 Temmuz 2017 Cuma

Ekmek Üreticilerine Hijyen Eğitimi

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda Osmaniye Merkez ilçede faaliyet gösteren ekmek üreticilerine yönelik hijyen eğitimi yapıldı.
Gıda Yüksek Mühendisi Onur Tenekeci tarafından verilen eğitime ekmek üretiminde, satışında ve dağıtımında görev alan personel ve işletme sahiplerinin katımlıyla verilen eğitim sonucunda katılımcılara yazılı sınav düzenlendi.



Sınav sonucunda başarılı olan katılımcılara hijyen eğitimi sertifikası verilirken Eğitimler Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile ortaklaşa olarak gerçekleştirildi.
Eğitimler sonucunda belge almaya hak kazanan Ekmek Üreticilerine törenle sertifikaları verildi. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Çapar, Gıda ve Yem Şube Müdürü F.Özgül Var, Ekmek Üreticileri ve personeller katıldı.
İl Müdürü İbrahim Sağlam, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan 18.01.2017 tarihli protokole binaen verilen eğitimin gıda güvenliği ve halk sağlığının korunması adına çok önemli olduğunu belirtti.
Sağlam, yaptırımlara gerek kalmadan üreticilerimizin bu bilinçle hareket etmeleri gerektiğini belirterek belge alan üreticileri tebrik etti.
Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Çapar’da her zaman esnafın yanında bulunduklarını belirterek eğitim alan üreticileri tebrik etti.
Tören belge dağıtımı ile sona erdi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder