En Son Sağlık Haberleri
Takvim'de yer alan habere göre Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Diyetisyeni Seda Albayrak, özellikle mide ve bağırsak rahatsızlığı bulunanların eti en az bir gün sonra tüketmesi gerektiğini belirtti. Diyetisyen Albayrak, "Et, en az 24 saat bekletilmeli. Çünkü kurban kesildikten sonra hayvanda sertlik olacağı için hem pişirmede hem de sindirimde zorluklar yaşanabilir. Hazımsızlık ve şişkinlik gibi birçok rahatsızlıkla karşılaşabiliriz. Özellikle mide ve bağırsak sorununuz varsa, eti dikkatli yiyin" dedi. Eti çeşitli sebze ve meyve sularıyla tüketmenin faydalı olduğunu da aktaran Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: "Kırmızı et C ve E vitaminlerini içermez. Kırmızı etin yanında salata veya sebze yemeği ile tüketirsek, ette yer alan demirin sebzedeki C vitamini sayesinde emilimini artırmış oluruz. Dolabın alt kısmında et çözülmeli, oda ısısında çözülmemelidir. Çünkü oda ısısında çözülen etle birçok bakterinin üremesi açısından uygun ortam sağlanmış olur."30 Ağustos 2017 Çarşamba
Home
/
beslenme
/
et
/
Kurban Bayramı
/
sağlık
/
Sağlık Haberleri
/
sihhat
/
son haberler
/
uyarı
/
Et yerken dikkat edin!..
Et yerken dikkat edin!..
by
Ali Yiğit
on
Ağustos 30, 2017
in
beslenme,
et,
Kurban Bayramı,
sağlık,
Sağlık Haberleri,
sihhat,
son haberler,
uyarı
Tags
# beslenme
# et
About Ali Yiğit
Soratemplates is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates.
uyarı
Etiketler:
beslenme,
et,
Kurban Bayramı,
sağlık,
Sağlık Haberleri,
sihhat,
son haberler,
uyarı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder